ПОХВАЛЕ ЗА «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» УЧЕНИКА
2.09.2015

ПОХВАЛЕ ЗА «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» УЧЕНИКА

Малишани, полазници бесплатне Летње школе глуме и сценског покрета, коју је омогућила Градска општина Палилула, имали успешан наступ.

У основној школи «Краљ Петар-Први», другог дана нове школске године, одржана је промоција програма «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» који су приказали ученици основних школа-полазници бесплатне Летње школе глуме и сценског покрета. Овај тромесечни програм, реализова током лета уз покровитељство Градске општине Палилула, осмислила је и са првом групом полазника савлада, Ана Аранђеловић дипломирани балетски играч-глумица, тв аутор и водитељ.

Мале уметнике и публику, на првој предпремијери поздравио је и Бобан Џунић, председник општине Палилула. Он је истакао значај активности које подстичу интересовања и таленат младих и употпуњују њихово слободно време и захвалио школи «Краљ Петар-Први» за уступљен простор. За многе од ових уметничких садржаја-семинара потребно је издвојити новац. Желели смо да помогнемо деци и родитељима и зато смо за ово летње неформално образовање деце ангажовали стручну особу и обезбедили да овај програм буде бесплатан - рекао је председник Џунић. И наша Канцеларија за младе општине, која је ових дана добила опремљене просторије у Рудничкој улици, активно ради на остваривању утврђених циљева омладинске политике и подршке деци и младима Палилуле. Бобан Џунић је најавио премијеру овог програма који ће се одржати у хуманитарне сврхе за фонд „помозимо нашој деци“.

Глумица и новинар Ана Аранђеловић, као добар познавалац сценског покрета, успела је за кратко време да са групом од педесетак малишана савлада основе сценске игре. Програм је отпочео БРЗАЛИЦАМА и познавању теоријских појмова из глуме а затим је кроз ПАНТОМИМУ, РЕЦИТАЦИЈЕ, ИМИТАЦИЈЕ, свако од полазника Летње школе глуме и сценског покрета имао свој наступ. Рецитовали су Емилија Живковић, "Срда" Јован Јовановић Змај; Анастасиа Станковић, "Таква сам каква сам" Жак Превер; Анђелија Алексић, "Срећа" Десанка Максимовић; Виктор Станковић, "Очију твојих да није" Васко Попа. Вештине имитирања показали су Еванђелина Вуковић, (другарица); Виктор Станковић, (фудбалски коментатор); Наталија Тончић, (председник); Даринка Стојановић, (баба); Емилија Јоцић, (дечија песма); Јован Вуковић, (кротитељ лавова); Анђелија Алексић, (мама). Програм «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» завршен је ГРУПНОМ ВЕЖБОМ "пијаца и телевизијска емисија" уз учешће свих полазнока Школе.(текст,фото Д.Видојковић)